Presentationsverktyg som bästa vän!

De flesta av oss är bekanta med PowerPoint – ett presentationsverktyg som kring millenniumskiftet plötsligt tog över redovisningarna och föredragen i såväl företag som klassrum. Fortfarande används PowerPoint som underlag för miljontals presentationer varje dag.

Alternativ till PowerPoint

Idag finns många populära och konkurrerande presentationsprogram. Google Slides och Prezi är två kända exempel. Bägge är bildspelsprogram som genom knapptryck hoppar från en sida till en annan. Sidorna kan innehålla såväl text och bilder som film- eller ljudklipp.

Hur kan jag göra snygga PowerPoints, Prezis eller Google Slides?

Med dessa enkla tips blir ditt bildspel ännu bättre!

  • Svart text mot vit bakgrund är det klassiska, men de facto hoppar vit text på svart bakgrund fram mycket starkare. Våga tänka om!
  • Följ siffrorna 7, 7 och 1: ha aldrig mer än sju rader text på en sida, aldrig mer än sju ord text på en rad och alltid bara en huvudtes per sida.
  • Ta hjälp av bilder, färger, former!
  • Blanda inte stående och liggande bilder.

Sex fördelar med presentationsverktyg

1. Håll publiken på alerten

Olika presentationsprogram är ett utmärkt sätt att engagera dina åskådare under en längre redovisning eller presentation, då framförandet dels är rörligt och föränderligt.

2. Hjälper dig förbereda

Du är tvungen att fundera på strukturen och den röda tråden när du jobbar med det tekniska, vilket är perfekt – bra struktur och en tydlig röd tråd är nyckeln till en lyckad presentation.

3. Stå ut från mängden

Moderna presentationsverktyg gör att du kan bygga en helt unik presentation. Visst är det en kittlande tanke att skapa något som ingen någonsin har sett eller gjort förut?

4. Glansigt slutresultat lätt

Program som Prezi är lätta (även för nybörjare) men kan trots det se avancerade ut när du presenterar dem.

5. Presentationsmaterial

Det kanske är så att du ska genomföra en analog presentation? Då gäller det att du har rätt möbler och presentatiosnmaterial på plats. På dpj.se hittar du allt från skrivtavlor såsom whiteboard-tavla till rätt belysning och andra typer av möblemang som boostar din presentation.

6. Skrivtavlor

Är det en skrivtavla du behöver för din nästkommande presentation eller redovisning? dpj erbjuder allt från whiteboard-tavlor till glasskrivtavlor och mycket mer så att du kan leverera under dina presentationer. Låt din skrivtavla göra jobbet!

Vi Prezi!
Lätt, snyggt och helt gratis!