Bra webbdesign avgör ditt ansikte utåt

En besökare skapar en uppfattning om en sajt på 50 millisekunder. 84 % av detta första intryck baseras på design och färg – ja, allt det som ögat ser innan hjärnan hinner läsa det som står på sidan. Därför är det helt avgörande att du ser till att webbdesignen på din sajt är tilltalande!

Vad är webbdesign?

Webbdesign går ut på att planera en webbsidas utseende och layout – allt från ytor och stil till färgskalor och typografi.

Vad gör en webbdesigner som du inte kan själv?

Webbdesign är mycket mer än planering av färger och stil.

Webbsidan ska förutom att vara estetiskt tilltalande även användarvänlig och funktionell. Det är ett hantverk som liknar ett pusselarbete – det kräver noggrann planering och sakkunnig genomföring för att sidan ska bli tydlig och behaglig för en användare.

Fyra fördelar med bra webbdesign

1. Branding

En duktig webbdesigner tar till sig kundens visioner och mål och stärker dess varumärke genom att skapa ett yttre som kommunicerar det inre budskapet.

2. Stabil kanal med lite uppdatering

En välfungerande webbsida behöver i allmänhet inte uppdateras ofta, utan finns där ute som en bestående kanal för befintliga och framtida kunder. Tips! Komplettera din digitala närvaro genom en Facebooksida och ett Instagramkonto, som är lättare att uppdatera själv!

3. Mobilvänlighet

Majoriteten av besökarna idag använder sin mobil för surf – om inte designen på webbsidan är anpassad för mobilanvändning kommer dessa besökare fort att lämna sidan. Det är väldigt viktigt att designen är anpassad till 2018!

4. Sökoptimerad sida

En proffsig webbdesigner hjälper dig att skapa en SEO-vänlig sida, vilket innebär att den rankar högre på Google och ger dig mer synlighet.